roda-sten-konsthall-forening-bli-medlem

MEDLEMSAKTIVITETER

Här hittar du aktuella medlemsaktiviteter och medlemsresor.

 

Bokcirkel – exklusivt för medlemmar! 

Nu startar vi en bokcirkel för medlemmar och där valet av bok inspirerats av utställningen med Carola Grahn. Boken vi kommer läsa är Vaka över dem som sover av norsk-samiske författaren Sigbjørn Skåden.

Vi träffas vid tre tillfällen och första tillfället bjuder vi på en visning i Carola Grahns utställning och pratar om hur vi tänker oss bokcirkeln. Verksamhetschef Mia Christersdotter Norman leder tillsammans med konstpedagog Ellie Engelhem träffarna. Du som är 18 år och äldre med blandade intressen och läserfarenheter – anmäl dig! Begränsat antal platser och först till kvarn gäller.

Måndag 2 mars kl. 15–17   
Måndag 16 mars kl. 15–17  
Måndag 30 mars kl. 15–17 

Bokcirkeln är kostnadsfri. Anmäl dig gärna senast 27 februari 2020. Begränsat antal platser och först till kvarn gäller. Anmälan görs till info@rodastenkonsthall.se 

Om romanen

Vaka över dem som sover skildrar en familj genom närmare hundra år. Den tar sin utgångspunkt i en rad verkliga övergrepp som uppdagades år 2006 i den norska kommunen Kautokeino. Romanen är skriven inifrån ett samiskt samhälle och följer en familj i tre generationer. En ung konstnär, sonen, vid namn Amund Andersen arbetar med ett konstverk till sin första stora separatutställning. Under arbetet börjar samhällets mörka och obehagliga förflutna komma ikapp. Där skymtar också en annan historia – den om familjens uppbrott från ett traditionellt samiskt liv till följd av majoritetssamhällets förnorskningspolitik. 

Sigbjørn Skåden är född 1976 och kommer från Skånland i Troms, Norge. Han skriver på nordsamiska och norska. För sin debutdiktsamling Skuovvadeddjid gonagas (2004) nominerades han till Nordiska rådets litteraturpris. Vaka över dem som sover (2014) vann Havmannpriset för årets bästa nordnorska bok. Sigbjørn Skåden har uppmärksammats för att utmana gränserna för vad som är möjligt att skriva i Sápmi och Norden i dag.  

 

Yoga är väl ingen konst

Upplev mötet mellan yoga och Carola Grahns minimalistiskt inspirerade konst i vårt största utställningsrum, Katedralen. Tre olika yoga-instruktörer kommer att hålla yoga hos oss i vår – exklusiva yogaupplevelser mitt i konsten.
 
15 mars – Sandra Adrian  
29 mars – Pernilla Ljungkvist  
5 april – Milla Floryd  
Alla tillfällen är kl.10.30–11.45
 
Gratis för dig som är medlem i Röda Sten Kulturförening. Pris för icke-medlem 100 kr.
Ta med yogamatta och en filt eller varm tröja då det kan vara kallt i huset.
Anmälan görs till info@rodastenkonsthall.se

 

Söndagsverkstan

Söndagsverkstan erbjuder skapande för barn och vuxna, med tema och material framtagna med inspiration från pågående utställning. Här finns fantastiska möjligheter att skapa tillsammans ditt eller närståendes barn från 3 år. Aktiviteterna leds av konstpedagoger som inspirerar er att experimentera och utforska i färg och form!  

Söndagar, kl. 12.00–15.30 (drop in)
 
För dig som är medlem är det alltid gratis att delta i Söndagsverkstan. För icke-medlem kostar det materialavgift 20 kr / deltagare.


 

Årsmöte med Röda Sten Kulturförening 

Årsmötet hålls måndagen den 27 april kl. 18.30 på Röda Sten Konsthall. Redan från kl. 17.30 är ni välkomna till gemensam fika och lite mingel innan mötet. Under mötet redovisas bland annat årsbokslut och verksamheten som vi bedrivit under 2019.

För att delta vid årsmötet behöver du anmäla dig. Det gör du i vår reception, per telefon: 031-12 08 16 eller på e-post: info@rodastenkonsthall.se.
 

Anmäl dig gärna innan torsdag 23 april så att vi vet hur många som kommer. Välkommen!   

 

Inte medlem ännu? Det är lätt att bli!

Ett medlemskap ger dig fri entré till Röda Sten Konsthalls utställningar samt till Söndagsverkstan och programpunkter. Du får också  möjlighet att delta i de resor och kulturkvällar som anordnas särskilt av och för föreningens medlemmar.

Du kan betala ditt medlemskap i receptionen, via Röda Sten Konsthalls plusgiro (814329-9) eller via Swish (123 603 87 15). Följande uppgifter skall alltid lämnas: Namn, adress, telefon, e-post. Om du betalar med Swish ska du skicka ett mail med all information till info@rodastenkonsthall.se. 

Medlemsavgifterna för år 2020 är:
Enskild 150 kr/år
Familj 200 kr/år
Företag 1 000 kr/år

Medlemskapet gäller per kalenderår. Du erhåller ditt/era kort så fort medlemskapet är registrerat.