roda-sten-konsthall-verkstan

Ateljén

En lapp - en röst. Delta i skapandet av ett kollektivt broderat lapptäcke!

Under hösten är Röda Sten Konsthall en plattform där både konstnärer och besökare kan göra sina röster hörda.
 
En del av detta vårt upprop om skapandet av ett kollektivt broderat lapptäcke: Ett lapptäcke, med en samling brokiga tyger från svunna tider, visar på tiden som gått. Broderiet görs här och nu, utifrån varje deltagares tankar om den tid vi lever i, eller kanske om farhågor och förhoppningar inför en oviss framtid. Ett sätt att i det tysta få göra sig hörd, synliggöra sina tankar och åsikter. Efter hand sys lapparna samman till ett lapptäcke som visas i sin färdiga form på Röda Sten Konsthall under utställningens sista helg. En samling av samtidens röster.

SÅ HÄR DELTAR DU

Du kan antingen brodera hos oss på Röda Sten Konsthall med material som ligger framme. Du kan också delta på håll genom att skicka en lapp via post till oss. 
I vårt ateljérum finns under våra öppettider tillgång till allt material du behöver, och ett flertal ställen att slå dig ned på. Du broderar helt utifrån dina egna förutsättningar, och använder de stygn du vill. Här finns också möjlighet att träffa andra som är där i samma syfte! 
 
Vill du hellre skicka in en lapp som du har skapat hemma?
Då är det bra att följa anvisningarna nedan:
Mått: Lappen skall vara 18 x 18 cm. Broderiet bör hålla sig inom 15 x 15 cm (möjlighet för sömsmån).
Tygval: Då lapparna kommer sys samman bör tyget inte vara för tunt eller transparent.
Datum: Vi behöver ditt bidrag senast 9/11 2018.

Om utställningen

Höstens utställning Ingen rök utan eld. Shout Fire! aktualiserar frågor som rör demokrati, aktivism och civilkurage. Utställningen visar konstverk som åkallar ordets och språkets makt. Verk som uppmuntrar till dialog och som engagerar såväl kroppen som rösten.
 
Det kollektiva lapptäcket kommer visas upp i sin slutliga form på finissagen 17-18 november 2018.