ung-skapande-workshop-graffiti

OM UNG & SKAPANDE

Ung & Skapande är platsen för dig som är 12-26 år, gillar konst och att skapa!

Här kan du arbeta med dina egna idéer och projekt och delta i workshops med bland annat graffiti, batik, animation eller teckning som tema. Du utgår från din egen nivå och du behöver inga förkunskaper. Det är alltid helt gratis att delta!


HELGWORKSHOPS

Varje helg har Ung & Skapande workshops med olika teman och tekniker. Du kan också arbeta fritt med en egen idé.
När? Lördagar och söndagar kl 12-17. Drop in!
Var? Vi håller till i Verkstan på Röda Sten Konsthall, eller i närområdet.
Helgernas tema kommer snart ut i vårt kalendarie!


Helggraffiti

Våra helgworkshops med inriktning mot graffiti börjar i mars. Till dessa vill vi helst att du som vill vara med kommer kl 12, då genomgång och skissarbete börjar. 
Vårens helggraffiti: 24-25 mars, 7-8 april, 28-29 april, 5-6 maj, 26-27 maj. 
 

GRAFFITITISDAG

En mötesplats för dig som är intresserad av gatukonst, graffiti eller konst i allmänhet. Vid fint väder är vi oftast utomhus vid graffitiväggen Draken. Det är bra med kläder som tål färg, eftersom vi ofta använder sprayfärg.
När? Tisdagar kl 17.30-20. Drop in!
Var? Vi möts upp i Verkstan på Röda Sten Konsthall

Björn berättar gärna mer! bw@rodastenkonsthall.se


ONSDAGSGRUPPEN

Onsdagsgruppen är till för dig som vill fördjupa dig i ditt eget skapande. Gruppen träffas en gång i veckan. Du får arbeta med egna projekt och vi planerar tillsammans in de tekniker, material och idéer som ni vill prova.
När? Onsdagar kl 17.30-20.
Var? I Verkstan på Röda Sten Konsthall.

Få platser kvar till vårterminen 2018.
Föranmäl dig till Pernilla på pl@rodastenkonsthall.se.


FOTOGRUPPEN

Fotogruppen är en mötesplats för dig som gillar att fotografera och berätta med bilder. Utifrån gruppens intresse jobbar vi med olika teman och motiv. Våra fotografier kan också ta helt nya former med hjälp av andra konstnärliga material och tekniker!
När? Onsdagar kl. 17.30-20.
Var? Annexet, våning 2 på Röda Sten Konsthall

För anmälan eller frågor, kontakta Linda! lm@rodastenkonsthall.se
Det går bra att börja när som helst under terminen!

Fotogruppen är ett samarbete mellan Röda Sten Konsthall och Agape (Frivillighetsorganisation till stöd för ensamkommande barn och ungdomar.)


Vad är Draken?

Draken är en skulptur som du kan måla på. Den står utanför Röda Sten Konsthall och är formad som en drake. Det är Göteborgs i nuläget enda öppna graffitivägg. Den ägs av Göteborgs stad. Vem som helst kan måla där när som helst!


Kontakt & frågor

Har du frågor eller funderingar? Hör av dig till Sara Lorentzon (koordinator Ung & Skapande) på mail sl@rodastenkonsthall.se eller telefon 031-12 08 46. Du kan också följa oss på Facebook, Instagram och Snapchat för att se vad vi brukar göra! @ungochskapande #ungochskapande