roda_sten_konsthall_remix_large.jpg

2017.06.10 - 2017.08.20

WE ARE THE REMIX

En internationell videoutställning om musikens betydelse för identitetsskapande.

I sommar visar Röda Sten Konsthall utställningen WE ARE THE REMIX. En utställning som undersöker sambanden mellan rörlig bild, musik och identitet.

WE ARE THE REMIX förvandlar det karga utställningsrummet Katedralen till en välkomnande miljö fylld av färg och musik. Som besökare bjuds du in att luta sig tillbaka och ta del av omgivningen, samtidigt som du upplever berättelser från hela världen genom videoverk skapade av åtta internationellt kända konstnärer.

Följ en performancekonstnär i Bangkok, sveps med i en improviserad danstävling på Jamaica och hypnotiseras av den spektakulära ljusshowen på en holländsk electrofestival. Genom olika genrer såsom musikvideos, dokumentärer, animation och performance visar utställningen en remix av historier från runt om i världen.

Den skulpturala miljön som fyller Katedralen är skapad av den interdisciplinära duon MUSEEA, som består av Sofia Hedman och Serge Martynov (SE/UK). I mitten av rummet finns en stor skärm där fyra av videoverken loopas. Skärmen fungerar även som en bakgrund till en plattform som blir en samlingspunkt och scen för olika grupper och event under utställningen. Ytterligare tre verk visas som installationer i huset.

Utställningen visar verk av Halil Altindere (TR), Korakrit Arunanondchai (TL), Anne de Vries (NL), Jeremy Deller & Cecilia Bengolea (UK/AR), Nastivicious (ANG/ES), Rachel Maclean (UK) och Vincent Moon & Priscilla Telmon (FR).

 

Öppettider 

Uställningen pågår 10 juni - 20 augusti 2017
Vernissage 10 juni

Mer information inom kort!