Vikarierande konstpedagog sökes

Om Röda Sten Konsthall

Röda Sten Konsthall är en utställningsplats för internationell samtidskonst i olika former och uttryck. I husets fyra våningsplan presenteras utställningar, föreställningar och program. I samarbete med professionella konst- och scenkonstaktörer genomförs utställningar, program och musik- och dansföreställningar. Röda Sten Konsthall är huvudman för Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) samt ungdomsverksamheten Ung & Skapande.
Röda Sten Konsthall drivs av Röda Sten Kulturförening.
 

Tjänsten

Röda Sten Konsthall söker en mångkunnig konstpedagog med erfarenhet av att arbeta konstpedagogiskt med såväl barn, unga och vuxna som med publikmöten och värdskap. Arbetsuppgifterna är varierande och förhoppningen är att du som söker tjänsten även kan arbeta som receptionsvärd under ett antal helger som timanställd under sommaren. Eventuella inhopp i Sommarverkstan, Röda Sten Konsthalls konstpedagogiska utomhusaktivitet, kan också förekomma. Vikariatet som konstpedagog startar i mitten av augusti då en av de ordinarie konstpedagogerna kommer vara tjänstledig. Tjänsten är på halvtid till mitten av december.

Arbetsuppgifterna består i att tillsammans med en kollega leda det konstpedagogiska arbetet med ungdomsgrupper och deltagare inom verksamheten Ung & Skapande samt planera, genomföra och följa upp konstpedagogiskt arbete med skolklasser, folkhögskolor och visningar. Arbetet innebär att du i samarbete med de andra kollegorna i pedagogteamet utvecklar konstpedagogiska idéer som sedan genomförs och dokumenteras. Alla aktiviteter tar utgångspunkt i Röda Sten Konsthalls utställningar och under hösten visas Göteborgs Internationella Konstbiennal, vars tematik kommer att vara startpunkten för det pedagogiska utbudet.

I såväl konstpedagogtjänsten som i värdskapet ingår arbetsuppgifter som innebär att sprida information och kommunicera aktiviteter via sociala medier, telefon och mejl. Uppsökande arbete riktat till presumtiva deltagare är en kontinuerlig syssla, liksom arbetet med att utveckla känslan av gemenskap i de olika målgrupperna. Arbetet förutsätter att du är bekväm med att utföra administrativa uppgifter såsom statistikföring, uppföljning och kommunikation med deltagare. Det ingår också att skriva texter kring aktiviteter för publik kommunikation. Att du har god kännedom i Officepaketet och digitala kommunikationskanaler förutsätts.

Anställningsvillkor 

Arbetstiderna är förlagda till såväl vardagar som helger och både dag- och kvällstid förkommer kontinuerligt. Delar av arbetstiden är regelbundet förlagda till varannan helg under hösten. Vikariatet är 50% från 15 augusti till 15 december. Tjänstgöring som receptionsvärd är en timanställning. Arbetsplatsen är Röda Sten Konsthall, Göteborg.

Ansökan 

Ansökan består av CV (max 2 sidor), ansökningsbrev om varför du söker tjänsten (max 1 A4-sida). Nämn i ansökan om du har möjlighet att arbeta som receptionsvärd under sommaren. Ansökningar behandlas löpande och snabb rekrytering eftersträvas.
Skicka din ansökan till:

rekrytering@rodastenkonsthall.se

Vi undanber oss vänligen men bestämt förslag och kontakt från rekryteringsfirmor.

Kontaktperson

Marie Bergdahl
Samordnare för konstpedagogik och program
031–120846
mb@rodastenkonsthall.se

Mia Christersdotter Norman
verksamhetschef
Röda Sten Konsthall
0739–516123
mcn@rodastenkonsthall.se