GIBCA Extended Nätverksträff

Måndag

30.09.24–30.09.24

Tid

14.00–18.30

Plats

Röda Sten Konsthall våning 2 (Annexet)

Språk

svenska & engelska

Deltagande

Anmälan genom länken nedan

Nätverksträff för samtidskonstarrangörer i Västra Götaland 30 september

GIBCA Extended Nätverksträff 30 septembers

Röda Sten Konsthall, Konstkonsulenterna på Kulturförvaltningen VGR och Kulturakademin bjuder in samtidskonstaktörer, arrangörer och enskilda konstnärer i Västra Götaland till en nätverksträff på temat Nå ut. Vid detta tillfälle välkomnar vi Sebastian Dahlqvist & Elof Hellström, Karolina Modig och Oscar Ramos!

Sebastian Dahlqvist & Elof Hellström är konstnärliga ledare för Hägerstensåsens medborgarhus i södra Stockholm, som också driver kursen Tusen kulturhus vid Kungl. Konsthögskolan.

Karolina Modig, baserad i Stockholm, är frilansande journalist och redaktör som driver det egna nätmagasinet Art notes och som senaste året har jobbat med att skapa en digital plattform för konstpedagogik – KAKA. O

scar Ramos är konstnär och curator baserad i Göteborg som också jobbar på Röda Sten Konsthall som projektledare för ARTKA, en digital plattform med målsättning att samla och synliggöra samtidskonstutställningar och program över hela landet.

I samband med nätverksträffen erbjuds en visning av höstutställningen på Röda Sten Konsthall med curator Amila Puzić. Medverkande konstnärer: Laleh Kazemi Veisari, Samaneh Roghani, Nazanin Raissi, Malin Holgersson, Afrang Nordlöf Malekian.

Information

Var: Röda Sten Konsthall
När: måndag 30 september kl. 14.00–18.30 (curatorsvisning kl. 11–12)
Språk: svenska & engelska

Anmälan: görs senast torsdag 26 september
Anmäl dig här!

Sebastian Dahlqvist & Elof Hellström

Sebastian Dahlqvist och Elof Hellström är konstnärliga ledare för Hägerstensåsens medborgarhus och leder tillsammans kursen Tusen kulturhus som ges av Kungl. Konsthögskolan.

Hägerstensåsens medborgarhus är ett kulturhus, ett Folkets Hus och en av Stockholms största samlingslokaler. Här ryms idag lokalradio, schackklubbar och pensionärsföreningar tillsammans med en genreöverskridande programverksamhet, konstnärliga undersökningar och danskurser för nyfödda och pensionärer. Ambitionen är att skapa ett ekosystem av sociala, konstnärliga och pedagogiska praktiker som stärker varandra och bidrar till en demokratisering av närområdet och hela staden. Under föreläsningen kommer Sebastian och Elof att prata om verksamhetens metoder och de allmänna samlingslokalernas historia och möjliga framtid. Men också om kursen Tusen kulturhus som sedan september 2023 ges av Kungl. Konsthögskolan och utgår från Hägerstensåsens medborgarhus.

Karolina Modig

Karolina Modig är frilansande journalist och redaktör som driver det egna nätmagasinet Art notes. Ofta kretsar Karolina Modigs arbete kring hur konsten når ut, hur konst relaterar till sin publik och konstens spridning. Hon har under det senaste året arbetet med att bygga upp en ny digital plattform för konstpedagogik, KAKA – Konstpedagogiska Akademin.

KAKA, startades av konstkonsulenter i Västra Götalandsregionen 2019, som en referensgrupp och ett regionalt nätverk för konstpedagogik. Från 2023 är KAKA ett interregionalt samarbete mellan regionerna Gävleborg, Sörmland och Västra Götaland.

KAKA ska synliggöra, omvärldsbevaka och stärka det konstpedagogiska fältet så att fler människor ska få möjlighet att aktivt möta konst, stärka konstupplevelsen och ta del av konstnärligt skapande processer. Genom KAKA kommer även forskning och artiklar presenteras som ägnas konstpedagogikens betydelse för social hållbarhet, personlig utveckling och stärkta demokratiska strukturer.

Oscar Ramos

Oscar Ramos är projektledare för ARTKA, mexikansk curator och konstnär baserad i Göteborg. Han är också en av grundarna av NSFW, en plattform för samtidskonst som är aktiv både online och offline.

ARTKA är ett utvecklingsprojekt med målsättning att synliggöra konstutställningar och program i Sverige genom att skapa en digital plattform. Plattformen är skapad på ett sätt som gör att gallerier, konsthallar och andra utställningsaktörer själva kommer att kunna uppdatera och marknadsföra sina utställningar och program. Genom plattformens karta kommer närliggande utställningsplatser att synas vilket gör det möjligt för ARTKAs besökare att upptäcka nya konstnärer, gallerier och utställningar runt om i Sverige. Ambitionen är därtill att inkludera en redaktionell del som gör att den konstintresserade publiken kan hålla sig uppdaterad om den senaste utvecklingen inom den svenska konstvärlden.

ARTKA är utvecklad i Göteborg av Röda Sten Konsthall med stöd från Statens Kulturråd.