Status Queer: PEEK! Live @ GIBCA

Lördag

11.10.23–11.10.23

Tid

18.00–19.00

Entré

Fri entré

Språk

Engelska

PEEK! Vi inte bara utmanar dig, vi beordrar dig. Under denna lekfulla performativa guidade tur i biennalutställningen forms of the surrounding futures på Röda Sten Konsthall.

Status Queer: PEEK! Live @ GIBCA

PEEK! Vi inte bara utmanar dig, vi beordrar dig. Under denna lekfulla performativa guidade tur i biennalutställningen forms of the surrounding futures på Röda Sten Konsthall, kommer konstnärsduon Status Queer att ifrågasätta institutionellt snobberi med hjälp av sina dragkaraktärer Meatling the Meatbaby (Sam Message) och Sinfluencer (Kolbrún Inga Söring).    

Det är ingen hemlighet att konstinstitutioner ofta kan upplevas som mycket otillgängliga. Ju mer marginaliserad en är, desto mindre sannolikt är det att du har tillgång till de platser för kultur som alla egentligen ska har rätt till. I workshopen ”Rebel Drawing”, som ägde rum den 30 september, arbetade Status Queer med lokala queer- och transgemenskaper för att tillsammans producera text, ljud och bild. För denna upplaga av PEEK! Live kommer duon att översätta och omformulera dessa fragment till en genusböjande, regelbrytande och gränsöverskridande utmanining av utställningsrummets normer.   

PEEK! Live är en del av Status Queers projekt PEEK! — ett samarbete med fotografen Elsa Groener som går ut på att dokumentera reaktioner på när deras uppseendeväckande dragkaraktärer intar offentliga rum. 

Mer besöksinfo

Program

Guidad
visning

20.09.23 – 19.11.23

Besök

Hitta hit

Besök

Öppettider & entréavgift