Väck din frihetskämpe

Workshop

27.06.23–29.06.23

Tid

13.00–16.00

Ålder

18+

Antal deltagare

8

Workshopledare

Konstpedagog Malin Griffiths

Kostnad

500 SEK
350 SEK för medlemmar

Gå en workshop i sommar!

Röda Sten Konsthall erbjuder två unikt utformade tredagarsworkshops för dig som är sugen på en kreativ boost av konstnärligt skapande. Innehållet är utformat utifrån de konstnärskap som visas i Sommarutställningen. Deltagarna får möjlighet att befinna sig i den intressanta miljön på Röda Sten Konsthall och samtidigt prova spännande konstnärsmaterial och utveckla nya tankar tillsammans med likasinnade. Ett minne för livet!

En trestegsraket med collageplakat, poesi och dramaövningar!

Du som är 18 år eller äldre är välkommen till en tredagarsworkshop där vi provar att skapa performance, att skriva poesi och att skapa praktiskt i relation till Nontokozo Tshabalalas verk i Sommarutställningen. Konstnären medverkar första dagen.

Konst är ett av många uttryckssätt som vi kan använda för att göra våra röster hörda. Att protestera och demonstrera tillsammans med andra människor är ett sätt att kämpa för det vi tror på. Vad önskar vi i en tid där krig, katastrofer och förtryck omnämns dagligen i media? Hur tar vi hand om oss själva och vår omgivning på ett hållbart vis?

Tshabalala är född och uppvuxen i Sydafrika och använder sin konst för att ställa frågor om sin identitet och erfarenhet som svart, var hon än befinner sig. Hon använder ofta färg, collage och poesi som uttryckssätt.

Under dessa tre dagar tar vi utgångspunkt ur Tshabalalas verk och provar på att skapa i analog collageteknik, skriva korta dikter och göra enklare dramaövningar.

Inga förkunskaper krävs.

Anmälan

Mejla namn och kontaktuppgifter till info@rodastenkonsthall.se senast 20 juni. 

Kroppsliga intryck & avtryck

En tredagarsworkshop med inspiration från konstnären Josefin Lindskogs konstverk.
Läs mer

Mer skapande

Program

Kroppsliga intryck & avtryck

14.06.23 – 16.06.23

Ung & Skapande

Sommar på Röda Sten – Barn

17.06.23 – 13.08.23

Ung & Skapande

Sommar på Röda Sten – Unga

14.06.23 – 10.08.23