Tisdagsgruppen och Konst som mötesplats har under året fokuserat på frågor kring arbete och hur det påverkar våra relationer och kroppar.

Ung & Skapande

Bandet – The Line

Om utställningen

Tisdagsgruppen och Konst som mötesplats har under året fokuserat på frågor kring arbete och hur det påverkar våra relationer och kroppar. Titeln anspelar på fysiskt arbete i fabriker och de band som knyts över generationer och färgar våra minnen. Under hösten har deltagarna skapat enskilt och gemensamt, inspirerade av utställningarna Mekaniska rörelser trots smärta och Om ditt hjärta vill.

Deltagarna i Tisdagsgruppen är mellan 12 och 19 år. Inför utställningen har gruppen diskuterat arbetets normer, krav och förväntningar som ställs på oss medborgare. Vad innebär det att arbeta inom industrin, på kontor eller som konstnär? Gruppen har tagit sig an dessa frågeställningar med olika material och tekniker.

Konst som mötesplats riktar sig till personer mellan 19 och 30 år. De har inspirerats av utställningen Mekaniska rörelser trots smärta och dess fokus på släktskap, arv och fysiskt arbete. Genom att utgå från sina egna historier har deltagarna arbetat med olika typer av bruksföremål och fråntagit dem deras ursprungliga funktion, för att sedan förvandla dem till konstobjekt.

Bandet – The Line,
Röda Sten Konsthall 2022© Hendrik Zeitler

Bildgalleri

Vill du se mer? I vårt Flickr album kan du titta på fler bilder från utställningen. På vår Flickr hittar du även album med bilder från våra andra utställningar, så missa inte det.

Till bildgalleri

Basim Magdy

HDK-Valand

Gabriela Pichler, Johan Lundborg & Pilvi Takala