WheredoIendandyoubegin

GIBCA

WheredoIendandyoubegin

Om biennalen

Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) organiseras as Röda Sten Konsthall och presenteras vartannat år på ett flertal utställningsarenor i Göteborg. Curator för årets upplaga av biennalen är Nav Haq, intendent på M HKA i Antwerpen.

Årets konstbiennal handlar om hur vårt sekulära samhälle påverkas av politiska, religiösa och kulturella motsättningar. Framförallt hur varje person påverkas som en del i detta samhälle. Utgångspunkten för biennalen är att alla människor är delar av olika sammanhang, vare sig vi vill eller inte. Titeln på årets konstbiennal är därför WheredoIendandyoubegin som också är namnet på ett av konstverken. Besökaren får möjlighet att fundera över sin roll i stora sammanhang som till exempel tro och religion. Hur man värdesätter och tar del av de friheter som ett sekulärt samhälle banar väg för. Och vem man är i förhållande till andra människor.

Biennalens utställningar invigs lördagen 9 september med en stor vernissage. Inför öppningen av konstbiennalen gästar nationella och internationella besökare Göteborg.

Läs mer 

Michéle Martyn,
Röda Sten Konsthall,
GIBCA 2017© Hendrik Zeitler

Bildgalleri

Vill du se mer? I vårt Flickr album kan du titta på fler bilder från utställningen. På vår Flickr hittar du även album med bilder från våra andra utställningar, så missa inte det.

Till bildgalleri

GIBCA

GIBCA

GIBCA