Ingen rök utan eld. Shout Fire! är både en utställning och en scen/plattform för deltagande från publiken

Mary Coble, Annika Lundgren, Felipe Mujica, Joar Nango & Carla Zaccagnini

INGEN RÖK UTAN ELD. SHOUT FIRE!

Med både nyproducerade och befintliga verk aktualiserar utställningen frågor som rör demokrati, aktivism och civilkurage. Konstverk som på olika vis åkallar ordets och språkets makt, som uppmuntrar till dialog och som engagerar såväl kroppen som rösten.

De medverkande konstnärerna är Mary Coble, Annika Lundgren, Felipe Mujica, Joar Nango och Carla Zaccagnini. Ingen rök utan eld. Shout Fire! är både en utställning och en scen/plattform för deltagande från publiken. Tanken är att utställningen kommer att växa och förändras under tiden. Även det stora pedagogiska programmet, med hundratals barn och unga, kommer att bidra till innehållet.

Hösten kommer också att bjuda på spännande samarbeten med bland andra Live Action som presenterar performance av Erdem Gündüz och Tanya Mars, Oskar Bråne & Karl Bergh som uppför en performance under valvakan och med andra bidrag från Nätverkstan, Folkuniversitet, Nordiska Folkhögskolan och den konstnärsdrivna scenen Skogen.

Curator:

Mariangela Méndez Prencke

Joar Nango,
European Everything,
Röda Sten Konsthall 2018© Hendrik Zeitler

Bildgalleri

Vill du se mer? I vårt Flickr album kan du titta på fler bilder från utställningen. På vår Flickr hittar du även album med bilder från våra andra utställningar, så missa inte det.

Till bildgalleri

Om konstnärerna

Mary Coble

Mary Coble är konstnär, aktivist och lärare som arbetar med live art, installation och fotografi. Coble söker att visa på problem inom det kroppsliga, samhälleliga och symboliska med särskilt fokus på frågor om social orättvisa och normativa gränser.

Felipe Mujica

Felipe Mujica, född i Santiago, Chile, 1974, studerade konst vid Universidad Católica de Chile. Efter konststudierna 1997 var Mujica medskapare till det konstnärsdrivna Galería Chilena (GCH) tillsammans med Diego Fernández och José Luis Villablanca. Parallellt och kopplat till hans egen konst organiserar och producerar han många samarbetsprojekt med utställningar, formgivning och bokutgivning. I centrum av hans konst finns abstraktionen som språk och utrymmet som det ger till andra samtal.

Annika Lundgren

Annika Lundgren är konstnär, tidigare professor i Fri Konst vid Akademin Valand och för närvarande konstnärlig ledare tillsammans med Johan Forsman på performance-plattformen Skogen. Lundgrens praktik består av text- och tidsbaserade arbeten där det narrativa,det politiska och det performativa är centrala element och tar sig uttryck i en serie “tal-verk” som spänner mellan poesi och politiskt tilltal.

Joar Nango

Joar Nango är konstnär och arkitekt med examen från NTNU i Norge. Han är en av grundarna av kollektivet FFB som arbetar med tillfällig arkitektur i stadsmiljöer. Nangos verk utforskar gränsen mellan arkitektur, design och bildkonst. Joar Nango tar upp frågor om inhemsk identitet, bland annat genom att undersöka de motsägelser som finns i modern arkitektur. Han har arbetat på temat ”The Modern Same Space” genom, bland annat, en egenutgiven serie, Same Huksendáidda: the Fanzine, designprojektet Samiska Skyddsrum och projektet Land & Language med mixtape/kläder.

Carla Zaccagnini

Carla Zaccagnini tog sin Masters i Poéticas Visuais 2004 vid Universidade de São Paulo och är nu Professor i Conceptual and Contextual Practices på Royal Danish Academy of Fine Arts. Hon har deltagit i grupputställningar på bland andra LACMA (Los Angeles): Guggenheim Museum (New York): Museo Reina Sofía (Madrid): Malmö Konstmuseum (Malmö): och MAM (São Paulo).

Delcy Morelos

Annika Dahlsten & Markku Laakso

Carlos Amorales, Erkan Özgens & Carla Zaccagninis