Levande Musik, i samarbete med Röda Sten Konsthall presenterar tre konceptuella ljudverk som rör sig i gränslandet mellan performance och ljudkonst.

Levande Musik

Levande Musik

Katedralen i Röda Stens Konsthall, i kombination med verkens utformning, möjliggör att besökare kan röra sig i rummet, omslutna av verken, med distans till andra lyssnare. I samarbete med Restaurang Röda Sten tas det fram ett koncept för förtäring inom ramen för de rekommendationer som gäller från FHM.

VEV

VEV är en samling snurrande oljudsmaskiner skapade av konstnärerna Ida Lundén och Johanna Mårtensson. Vev är en fortsättning på deras utforskande av kollektivt skapande i samspel med ett rum. Ett utforskande som också kan ses i deras tidigare verk Orgel. Klarinettisten Christer Bothén har för Vev komponerat verket Gaslighting no1 för kontrabasklarinett och fyra Vev-instrument.

Medverkande:

Ida Lundén, Johanna Mårtensson, Christer Bothén, Sara Lundén och Anna Eriksson.

Ida Lundén är tonsättare och musiker med inriktning på kammarmusik, scenisk, elektronisk och improviserad musik.

Johanna Mårtensson arbetar med scenografi och kostymdesign för teater, dans, film, foto samt arbetar med egna konstnärliga projekt och samarbeten.

Christer Bothén har spelat klarinett i över 65 år och spelat allt från beatig afro till tyst impro och nyskapande kompositioner med musiker och grupper som Bolon Bata, Spjärnsvallet och Don Cherry.

Sara Lundén, konstnär och musiker.

Anna Eriksson, tonsättare och musiker.

”2”

Ljudinstallationen ”2” är ett verk av kontrabasisten och improvisationsmusikern Nina de Heney. ”2” är en installation för 10 kontrabasister: en levande rytmisk och minimalistisk ljudskulptur. De medverkande musikerna är handplockade kontrabasister ur den göteborgska musikscenen.

Medverkande:

Georgia Wartel Collins, Boel Mogensen, Elinore Morris, Nina de Heney, Kjell Jansson, Yashuhito Mori, Johannes Lundberg, Donovan van Martens, Johan Moir, Jonas Nilsson.

Nina de Heney är en av de mest tongivande musikerna på improvisationsscenen i Sverige. Hennes soloskivor har unisont hyllats i pressen. De Heney har specialiserat sig på soloframträdanden men framträder även i dialog med andra, ofta med dans, eller i andra konstellationer.

’No Such Array’

’No Such Array’  John Chantler presenterar ett nytt verk komponerat för ett egenhändigt utformat autonomt system med flera batteridrivna högtalare vilka driver separata inbyggda synthesizers. ’No Such Array’ erbjuder en intim lyssningsupplevelse i sökandet efter nya möjligheter och former för att presentera flerkanaliga ljudverk. Verket ’No Such Array’  finns placerad i Röda Stens konsthall 13-15 november.

John Chantler är en musiker och konsertarrangör som bor i Stockholm. Han arbetar i första hand med modulärsyntar, orglar och akustiska fenomen.

This project has been assisted by the Australian Government through the Australia Council, its arts funding and advisory body.

Carola Grahn

Kalle Brolin, Tanya Busse & Carolina Caycedo

Ung & Skapande