Upplev unika konstverk och ta chansen att träffa konstnärerna bakom, se hur de har det i sin ateljé och ta del av deras arbetsprocess.

Samlingsutställning

Konstrundan i Majorna

Om konstrundan

Professionella konstnärer och konsthantverkare öppnar upp sina ateljéer mellan 2-4 december. Upplev unika konstverk och ta chansen att träffa konstnärerna bakom, se hur de har det i sin ateljé och ta del av deras arbetsprocess. Här finns konst och konsthantverk med olika uttryck, i olika tekniker och material.

Samlingsutställningen är nu tillbaka på Röda Sten Konsthall efter några år i andra lokaler. Här finns utvalda konstverk av alla deltagande konstnärer att se. Utställningen ger en bra överblick och du kan enkelt välja ut konstnärer och konsthantverkare som du blir nyfiken på att besöka. Passa på att ta en vinterpromenad när det finns gott om öppna ateljéer att värma sig i. Gratis bussturer utgår också från Sockerbruket med flera hållplatser runt om i Majorna.  För den som vill förbereda sig i god tid finns information om alla deltagande konstnärer och konsthantverkare på Konstrundan i Majornas hemsida www.kimgbg.se.

Till hemsidan

Konstrundan startade 1997 och drivs av konstnärer och konsthantverkare som är verksamma i stadsdelen Majorna, som sägs vara Göteborgs konstnärstätaste. Idag har föreningen Konstrundan i Majorna närmare 100 medlemmar och ungefär 60 av konstnärerna brukar öppna upp sina ateljéer under konstrundan. Det är ett populärt arrangemang och tidigare år har Konstrundan i Majorna haft flera tusen besökare.

Basim Magdy

HDK-Valand

Gabriela Pichler, Johan Lundborg & Pilvi Takala