WE ARE THE REMIX är sommarens utställning på Röda Sten Konsthall.

WE ARE THE REMIX

WE ARE THE REMIX

Utställning utforskar den kontinuerliga växelverkan som rör sig mellan musik, rörlig bild, identiteter och kulturer. Åtta internationella konstnärer visar videoverk i en monumental installation. Miljön vibrerar av färg, form och musik. Som besökare bjuds du in att njuta av den spännande miljön och ta del av verken.

Från 10 juni-20 augusti 2017 visar Röda Sten Konsthall utställningen WE ARE THE REMIX. En utställning som undersöker sambanden mellan rörlig bild, musik och identitet.

WE ARE THE REMIX visar åtta audiovisuella konstverk som skapats av några av de mest framstående internationella konstnärerna och filmskaparna i dag. Verken visar genrer så som musikvideo, dokumentärfilm, performance och animation – allt med musiken och berättelsen i fokus. Som publik tar du del av en resa genom olika kulturer, traditioner, drömvärldar och framtidsscenarion från runt om i världen.

WE ARE THE REMIX fyller utställningsrummet Katedralen från golv till tak med en omfattande arkitektonisk installation med olika nivåer och våningsplan. En fängslande upplevelse av färg och musik. På en stor videoskärm projiceras ett urval av verken i en loop, medan andra visas i separata paviljonger. Som besökare bjuds du att hitta din plats i den inbjudande miljön, luta dig tillbaka och ta del av videoverken. Följ med en grupp rappande och jeansklädda ungdomar på Bangkoks gator, sveps med i en improviserad danstävling på Jamaica och hypnotiseras av en electrofestivals spektakulära ljusshow.

Den skulpturala miljön som fyller Katedralen är skapad av den konstnärs- och designduon MUSEEA, som består av Sofia Hedman och Serge Martynov (SE/UK). Utställningen visar verk av Halil Altindere (TR), Korakrit Arunanondchai (TL), Anne de Vries (NL), Jeremy Deller & Cecilia Bengolea (UK/AR), Carsten Höller & Måns Månsson (DE/SE), Nastivicious (ANG/ES), Rachel Maclean (UK) och Vincent Moon & Priscilla Telmon (FR).

WE ARE THE REMIX
Röda Sten Konsthall 2017© Hendrik Zeitler

Bildgalleri

Vill du se mer? I vårt Flickr album kan du titta på fler bilder från utställningen. På vår Flickr hittar du även album med bilder från våra andra utställningar, så missa inte det.

Till bildgalleri

Körverk

Julian Rosefeldt, Hanne Nielsen & Birgit Johnsen

HDK-Valand