Verksamhet

En plats för samtidskonst

Verksamhet

På Röda Sten Konsthall upplever du utställningar och föreställningar av svenska och internationella samtidskonstnärer. På husets fyra våningsplan kan du se allt från måleri och fotografi till performance, video och ljudkonst. Utställningarna byts ut med jämna mellanrum.

Till utställningar

Under varje utställning kan du ta del av ett brett utbud av program, visningar, samtal, föreläsningar och kreativa workshops för alla åldrar. Programmet inspireras av utställningarnas uttryck och frågeställningar. En chans för dig att diskutera och reflektera över det du sett eller upplevt i utställningen och konsten. Klicka här för att se vad som händer just nu

Till Program

En stor och viktig del av verksamheten riktar sig till barn och unga. För unga mellan 13–26 år finns Ung & Skapande och för yngre barn finns Söndagsverkstan.

Till Ung & Skapande

Sedan 2006 producerar Röda Sten Konsthall Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA), och är sedan 2022 dess huvudman. Vartannat år fyller biennalen Göteborg med samtidskonst från hela världen.

Läs mer om GIBCA

I huset finns även Restaurang Röda Sten där du kan äta gott, sitta på Göteborgs härligaste uteservering eller ta en fika!

Om samtidskonst

På Röda Sten Konsthall visas samtidskonst. Det är konst som tar upp frågor och ämnen som handlar om den tid vi lever i idag.

Samtidskonst är skapad de senaste åren och fungerar nästan som en debatt eller ett samtal. Den kan vara kritisk mot något, skrämmande och vacker. Den kan ge oss nya tankar och väcka gamla känslor till liv. Framför allt kan konsten ta upp ämnen som kan vara svåra att prata om.

Mer om konsthallen

Konsthallen

Platsen

Konsthallen

Huset

Konsthallen

Draken

Konsthallen

Lediga tjänster