ksm2 1

Konst som mötesplats

Onsdagar

26.01.23–31.05.23

Tid

17.30–20.00

Ålder

19–26 år

Deltagare

12

Plats

Verkstan

Är du ung vuxen och vill utforska konstnärligt skapande?

Konst som mötesplats 

Är du ny i Sverige eller har du bott här i hela ditt liv? Vill du träffa jämnåriga som också är intresserade av att skapa? Då är du välkommen till Konst som mötesplats!

På onsdagar under våren träffas vi för att utforska nya material och konstnärliga metoder. Tillsammans planerar vi och skapar verk inför en gemensam installation på Frilagret i maj.

Med inspiration av pågående utställning STENA DANICA kommer vi tillsammans att arbeta med teman som berör resande, inre som yttre. Vi jobbar både enskilt och i grupp i olika tematiska block och önskar därför en kontinuerlig närvaro av gruppens deltagare.

Vi kommer bland annat att utforska ljud, perspektivskiften, transparenta material och taktila upplevelser. Inga förkunskaper krävs och vi bjuder på fika!

Konstpedagoger: Malin Griffiths och Renée Tan

Under vårterminen 2022 har Konst som mötesplats skapat i relation till Basim Magdys utställning Avtrycket / The Dent på Röda Sten Konsthall. Titeln refererar till Alice i underlandets berömda kaninhål, en plats där allting och ingenting är möjligt på en och samma gång. I Konst som mötesplats utställning FLUSH har gruppen skapat sitt eget kaninhål där du sugs ned i ett absurt universum och kastas mellan olika hallucinatoriska rum. I material som lera, silikon, stål, papier-maché och ull har karaktärer växt fram som alla fått en roll i den gemensamma animation som skapats.

Kontakt och anmälan

Gruppen är för närvarande fulltecknad.

Anmälan till väntelista sker via mejl med namn, födelseår och telefonnummer till:

Malin Griffiths
Konstpedagog
mg@rodastenkonsthall.se

Mer ung & skapande

graffitti_test_skärpa

Ung & Skapande

Tisdags­gruppen

25.01.23 – 30.05.23

Ung & Skapande

Grafflördag

15.04.23 – 27.05.23

Ung & Skapande

Sommar på Röda Sten – Barn

17.06.23 – 13.08.23

Ung & Skapande

Sommar på Röda Sten – Unga

14.06.23 – 10.08.23