Kroppsliga intryck & avtryck

Workshop

14.06.23–16.06.23

Tid

13.00–16.00

Ålder

18+

Antal deltagare

8

Workshopledare

Konstpedagog Malin Griffiths

Kostnad

500 SEK
350 SEK för medlemmar

Gå en workshop i sommar!

Röda Sten Konsthall erbjuder två unikt utformade tredagarsworkshops för dig som är sugen på en kreativ boost av konstnärligt skapande. Innehållet är utformat utifrån de konstnärskap som visas i Sommarutställningen. Deltagarna får möjlighet att befinna sig i den intressanta miljön på Röda Sten Konsthall och samtidigt prova spännande konstnärsmaterial och utveckla nya tankar tillsammans med likasinnade. Ett minne för livet!

Prova cyanotypi på textil och trä!

Du som är 18 år eller äldre är välkommen till en tredagarsworkshop med inspiration från konstnären Josefin Lindskogs konstverk. Konstnären medverkar under första dagen.

Josefin Lindskog arbetar med teckning i stora format samt skulpturala objekt. Hennes verk speglar situationer och händelser som pågår i både den inre och yttre världen. I arbetsprocessen bearbetas upplevelser av frustration, maktlöshet och att leva i en (kvinno)kropp. Arbetet är djupt personligt och samtidigt politiskt.

Vi kommer att arbeta tematiskt och utforska material och tekniker som cyanotypi på textil och trä. Cyanotypi är en form av kameralöst fotografi där ett material bestryks med en kemisk blandning som exponeras för solens UV-strålar och skapar en bild i cyan-blått.

Workshopen innehåller även dramaövningar, samtal och fikastunder. Inga förkunskaper krävs., avgiften betalas på plats

Anmälan

Mejla namn och kontaktuppgifter till info@rodastenkonsthall.se senast 9 juni.

Väck din frihetskämpe

En tredagarsworkshop där vi provar att skapa performance, att skriva poesi och att skapa praktiskt i relation till Nontokozo Tshabalalas verk i Sommarutställningen.
Läs mer