GIBCA Extended Nätverksträff

Fredag

24.05.24–24.05.24

Tid

15.00–17.00

Plats

Röda Sten Konsthall våning 2 (Annexet)

Språk

Svenska

Deltagande

Anmälan genom länken nedan

Röda Sten Konsthall bjuder in samarbetspartners, samtidskonstaktörer och enskilda konstnärer i Västra Götaland till informationsmöte, föreläsning och afterwork.

GIBCA Extended Nätverksträff 24 maj

Under nätverksträffen blickar vi tillsammans bakåt och framåt, med extra fokus på arbetsprocess och viktiga datum inför GIBCA 2025. Vid detta tillfälle välkomnar vi också Emily Fahlén, frilansande curator och konstnärlig ledare för konsthallen Mint som är inbjuden för att tala om arbetet med Mint och samtidskonstfestivalen September Sessions.

Varmt välkomna till en fredagseftermiddag fylld av information och inspiration. Passa gärna på att komma tidigare för att ta del av Blixtsko – Hot Shoe, examensutställning med kandidat- och masterprogrammet i Fotografi på HDK-Valand, Högskolan för konst och design.

Information och anmälan

Anmälan är stängd: gjordes senast onsdag 22 maj

Kontakt: Ellie Engelhem, projektledare GIBCA Extended, extended@gibca.se

Nätverksträffen genomförs i samarbete med Kulturakademin.

Inbjuden gäst: Emily Fahlén

Emily Fahlén är frilansande curator och konstnärlig ledare för konsthallen Mint – belägen i ABF-huset i centrala Stockholm. 2023 var hon IASPIS gästcurator. 2018 – 2021 var hon konstnärlig ledare och medcurator för Luleåbiennalen 2020: Tiden på jorden och 2018: Tidjord. 2011 – 2017 arbetade Fahlén som förmedlare och producent på Tensta konsthall. Hon har curerat utställningar på bland annat Moderna Museet, Malmö Konsthall och Konsthall C. Sedan 2019 undervisar hon i konstteori vid Konsthögskolan i Umeå.

Mint är en konsthall och ett ambulerande konstprojekt, initierad 2019 av curatorerna Emily Fahlén och Asrin Haidari. Konsthallen är belägen i det forna Sveagalleriets (1961–1992) lokaler i ABF-huset på Sveavägen 41 i centrala Stockholm. Mint visar internationell och lokal samtidskonst, ofta genom möten mellan olika generationer av konstnärer och i platsspecifika interventioner. Liksom ett museum har sin samling att förhålla sig till och tala med, låter Mint ABF-husets och Sveagalleriets historia och experimentella kulturyttringar inspirera konsthallens program. Mint arrangerar utställningar, program och internationella utbyten.

September Sessions – en festival för samtidskonst i Stockholm – lanserar sin andra upplaga i höst. 19–22 september 2024 arrangeras utställningar, performance, filmvisningar, IASPIS Open Studios och sociala sammankomster på olika konstorganisationer och offentliga platser i stan. September Sessions vill medvetet hylla mångfalden i Stockholms konstscen genom att lyfta fram lokala konstnärliga produktioner i en internationell kontext. Festivalen är ett initiativ av Mint och Index som i år inkluderar ett specifikt program curaterat av den spanska curatorduon Yaby.