open stage

13.04.24–13.04.24

Tid

18.00–20..00

Entré

Ingår i entrébiljetten

Språk

Blandat språk

Open Stage med poesi, prosa, dramatik eller gränsöverskridande textbaserade verk i samband med utställningen Crossing the Blue Bridge av Selma Selman. Temana är identitet, arv, makt och motstånd.

Open Stage

Hur påverkas vi av de rådande normer som finns runtomkring oss? På vilket sätt kan vi ta tillbaka makten över oss själva och över vår historia? Hur kan vi tillåtas vara flera versioner av oss själva, där det inte finns något rätt eller fel? Hur ser vi till att bli representerade på våra egna villkor?

Med utgångspunkt i Selma Selmans utställning Crossing the Blue Bridge bjuder Röda Sten Konsthall in till Open Stage. Kom och lyssna på poesi, prosa, dramatik och gränsöverskridande textbaserade verk om identitet, arv, makt och motstånd.

Gästartister för kvällen är Bagir Kwiek och Shirin Kaj som med hjälp av ord som konstform, poesi och litterära inslag berättar om sina erfarenheter som romer i Sverige.

Kvällen är samordnad av Tara Talebsafa i samband med hennes praktik, från utbildningen Kulturverkstan.

Open Call

Inför Open Stage bjöd vi in publiken att delta med egna texter i ett Open Call. Anmälan är nu stängd.

De deltagare som valdes ut är:
Clara Lund
Hanna Monola
Jakob Niedziela
Gum Lina Gabrielsson
Lillion Lost
Susanna Johansson
Ramona Hezaveh
Matteo Heimann Ippolito

Bagir Kwiek© The Purpose studio

Bagir Kwiek föddes 1971 och är bosatt i Bergsjön i Göteborg. Han är en svensk författare, redaktör och romsk aktivist och var Sveriges läsambassadör mellan 2019–2021. Kwiek var initiativtagare till den prisade utställningen Vi är romer! på Göteborgs Stadsmuseum 2013. Tillsammans med Monica Hirsch har han skrivit sagoboken Det var en gång det som inte var 2013. Bagir har också arbetat med dokumentation kring romska vittnesmål från Förintelsen och medverkat i antologin Den ohörda historien: romska och resandeberättelser.


Shirin Kaj

Shirin Kaj är 18 år och bor utanför Göteborg. Hon är rappare och musiker med romsk bakgrund som har hållit på med musik sedan hon var 11 år gammal. Kaj har medverkat i föreställningarna En oförglömlig historia om romsk historia 2018–2020 med Trajosko Drom och Carmen med förhinder med Artem – Romska Teatern 2022. Hon har även gjort kortfilmen Vi är romer som visades på Resandefolkets högtidsdag på Röhsska museet 2023.

fler program

Program

Guidad
visning

14.02.24 – 21.04.24

Ung & Skapande

Grafflördag

17.02.24 – 25.05.24

Ung & Skapande

Söndags­verkstan

18.02.24 – 21.04.24