Laleh Kazemi Veisari, Samaneh Roghani, Nazanin Raissi, Malin Holgersson, Afrang Nordlöf Malekian

Höstutställningen

Nazanin Raissi &
Malin Holgersson© Annika Elisabeth von Hausswolff
© S Lindquist

Nazanin Raissi

Nazanin Raissi föddes 1981 i Teheran, och bor och arbetar som konstnär och psykolog i Göteborg. Hennes konstnärliga praktik tar sin utgångspunkt i det fotografiska mediet och kretsar kring minne, tid, förlust och tillhörighet. Tematiken utforskar hon genom att väva in sin egen historia och genom att låta familjealbumet återkomma som källa.

Nazanin Raissi tog sin masterexamen i fotografi vid University of the Arts London 2019. Hennes verk har bland annat visats på Göteborgs konstmuseum, Alma Löv museum och CFF – Centrum för fotografi.

Hemsida
Instagram

Malin Holgersson

Malin Holgersson kommer från Sverige och är en konstnär verksam främst inom scenkonst och ljuddrama. Hen iscensätter ofta dokumentära berättelser och arbetar genreöverskridande med uttrycken ljud, text, röst och kropp/ar.

Holgerssons senaste verk är LIV DÖD SEX POP, en dokumentär dansföreställning på Dramaten. Hen är medlem i konstkollektivet Ful, med vilka hen bland annat har gjort föreställningarna Tal till nationen och Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian samt Fuls antinationalistiska podd Tal till nationen om konstnärlig frihet. Holgersson bildar även konstduon HAMN tillsammans med Nasim Aghili, som gjorde ljudverket och den performativa stadspromenaden Brunbältet för GIBCA 2021.

Instagram

Afrang Nordlöf Malekian &
Samaneh Roghani © Andreas Nur
© Avina Lublin

Afrang Nordlöf Malekian

Afrang Nordlöf Malekian föddes 1995 och bor och arbetar i Stockholm. Han är en internationellt verksam konstnär med en masterexamen i fri konst från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och the Dutch Art Institute i Arnhem. I sina verk arbetar Nordlöf Malekian med personer och händelser i historien som ofta glömts bort, genom att se på historien som en form av konstruerad dokumentation. Konstnären undersöker hur bilder, ord och ljud kan försvinna, återkomma och förvandlas på de mest oväntade sätt.

Nordlöf Malekian finns representerad hos Moderna museet, Statens konstråd, och the Arab Image Foundation Library. Hans konst har bland annat ställts ut på 10:e Berlinbiennalen, Moderna Museet, Nordisk kulturkontakt och Norbergfestivalen.

Hemsida
Instagram

Samaneh Roghani

Samaneh Roghani föddes 1984 och är en iransk konstnär som bor och arbetar i Malmö. I sina verk väver Roghani samman personliga berättelser med universella berättelser om människor som kämpar för ett bättre liv. Hon arbetar huvudsakligen med installationer som kombinerar visuella, auditiva och taktila beståndsdelar. De skapar uppslukande upplevelser som belyser sociopolitiska frågor som migration, förtryck och motstånd.

Samaneh Roghanis verk har visats på Charlottenborg Kunsthal, Kulturhuset Stockholm, Centrum för fotografi, Stockholm, Odenplan tunnelbanestation, Stockholm, Krognoshuset Lund, Malmö Konsthall, Sorø Kunstmuseum, Galleri Rikstolvan, Fotografisk Center Copenhagen och Åstorp Konsthall.

Hemsida
Instagram

Laleh Kazemi Veisari© Märta Thisner

Laleh Kazemi Veisari

Laleh Kazemi Veisari, född 1983, bor och verkar i Stockholm. Hon arbetar med teckning, måleri och skulptur i installationer som utvecklar och fördjupar frågor kring förflyttning och minne. Kazemi Veisaris undersökande av arkiv, minne och språk lämnar spår i form av rumsliga, visuella och litterära uttryck. I sin praktik dokumenterar och använder hon funna material och berättelser. De prövar och tolkar hon fragment av, för att öppna upp för nya relationer och kopplingar i rummet.

Kazemi Veisaris separatutställningar inkluderar Bror Hjorths Hus, Uppsala, Konstakademien, Stockholm, Oktogonen, Göteborgs Konsthall och Galleri Konstepidemin, Göteborg, under GIBCA Extended. Hon är mottagare av Bror Hjorths teckningsstipendium (2018), Bernadottestipendiet (2019) och Beckers konstnärsstipendium (2022). Laleh Kazemi Veisari har en masterexamen i konst från Konstfack i Stockholm (2019).

Hemsida
Instagram

Selma Selman

HDK-Valand

Cha Blasco, Max Ockborn, Patrik Bengtsson & DanceRemainings – Sebastian Ruiz B. & Jonny Berg