Cha Blasco, Max Ockborn, Patrik Bengtsson, & Dance Remainings

Sommarutställningen 2024

Cha Blasco &
Max Ockborn© Magnus Bergström
© Lena Bergendahl

Cha Blasco

Javier ’Cha’ Blasco Martos föddes 1981 i Spanien och är en multidisciplinär konstnär baserad i Göteborg. Hans ljudinstallationer stimulerar reflektion kring kulturarv och klimatutmaningar. Med ett passionerat intresse för rumslig sonisk forskning, programmering och datasonifiering, utforskar och utvidgar Blasco konstens gränser. Hans arbete är holistiskt och syftar till att skapa en djupare koppling mellan konstnären och naturen, där han ser sig själv som en del av naturen snarare än en åskådare till den.

Internationellt har Cha Blasco bland annat gjort scenkonstuppträdanden på Arter Museum i Istanbul och i städer som Querétaro, Newcastle och Oslo. Musikaliskt har Blasco samarbetat med artister som Pat Mastelotto och Adrian Benavides. Lokalt i Göteborg leder han den ideella studiegruppen Kreativ Data på konstplattformen Skogen.

Hemsida
Instagram 

Max Ockborn

Max Ockborn föddes 1983 och bor och arbetar i Malmö. I sina verk utforskar han livet, existensen och människors sätt att kommunicera. Ockborn använder sig av funna material och olika berättelser i sina människoliknande skulpturer, målningar och videoverk. Tillsammans samverkar hans verk med varandra.

Ockborns verk har visats på Malmö Konstmuseum, Skissernas Museum, Ravinen Kulturhus, Gislaveds Konsthall, Fullersta Gård, Galerie Leger, Alta Artspace, Bonniers Konsthall, IASPIS, Galleri Nicolai Wallner, Kalmar Konstmuseum och Lumiar Cité. Ockborn tilldelades Barbro och Holger Bäckströms stipendium 2022. Han har gjort offentliga verk på Selma Lagerlöfs torg, Göteborg och i Bredäng, Stockholm.

Hemsida 
Instagram 

Patrik Bengtsson &
Dance Remainings© Patrik Bengtsson
© Zar Isidro

Patrik Bengtsson

Patrik Bengtsson föddes 1978 i Gislaved och är bosatt och verksam i Göteborg. Hans konstnärskap bygger på historieberättande, och han använder ett språk som är utbroderat med allegorier och symbolik för att utforska människans relation till tid och rum. Tematiken hämtas från konsthistoria, vetenskap och populärkultur som ett sätt för konstnären att ifrågasätta det förflutna och vår samtid.

Patrik Bengtsson tog sin masterexamen på Konsthögskolan Valand 2005, och har bland annat ställt ut på Galleri Thomassen och Galleri Mors Mössa, Göteborgs Konsthall, Alingsås Konsthall, Kiruna Stadshus, Vandalorum och Bonniers Konsthall. Han har gjort offentliga verk på Värnamo Sjukhus och i Jubileumsparken, Frihamnen, Göteborg.

Hemsida

Dance Remainings

Dance Remainings är en duo som grundades 2017 och har sin bas i Göteborg. Duon är ett samarbete mellan dansarna och performencekonstnärerna Jonny Berg från Sverige och Sebastian Ruiz Bartilson från Chile. De är intresserade av dialogerna mellan ritualitet, samtida performance och dans i en pågående utforskning av ceremonier.

Dance Remainings har utvecklat olika dans- och performanceprojekt både för scen och platsspecifikt som HUMANOGRAPHY (2019-2023). De har tagit dans till det offentliga rummet genom live-interventioner i olika delar av staden och genererat en stor plattform av frilansande danskonstnärer. Dance Remainings samarbetar tvärkonstnärligt och erbjuder workshops och communitybaserade projekt.

Hemsida
Instagram 

Selma Selman

HDK-Valand

Laleh Kazemi Veisari, Samaneh Roghani, Nazanin Raissi, Malin Holgersson, Afrang Nordlöf Malekian