Våren inleds med två utställningar som ställer frågor om samhörighet och vad det betyder att tillhöra – och inte tillhöra – en plats eller en kultur.

Delcy Morelos

Inre jord

Röda Sten Konsthalls utställningsår börjar med Inre jord av Delcy Morelos, från Colombia, och Diorama av den samisk-finska konstnärsduon Annika Dahlsten och Markku Laakso. Konstnärerna arbetar med olika uttryckssätt, gemensamt är att de berör flerkulturell identitet från ett ursprungsfolks- och minoritetsperspektiv.

Delcy Morelos skapar en platsspecifik installation på Röda Sten Konsthall. Morelos arbetar ofta med storskaligt monokromt måleri och i Katedralen skapar hon en doftande miljö av färg och jord från Göteborg. Morelos val av material och färger leder tankarna till måleriets traditioner, men färg har också en kulturell betydelse. Färgen på den hud vi omfamnar eller avvisar, färgen hos den bördiga jorden eller färgen av ett sterilt landskap. Samtidigt är det också färgen på den jord varifrån våldet spirar.

Delcy Morelos,
Tierra Adentro, 2018
Röda Sten Konsthall 2018© Hendrik Zeitler

Bildgalleri

Vill du se mer? I vårt Flickr album kan du titta på fler bilder från utställningen. På vår Flickr hittar du även album med bilder från våra andra utställningar, så missa inte det.

Till bildgalleri

Annika Dahlsten & Markku Laakso

Carlos Amorales, Erkan Özgens & Carla Zaccagninis

Mary Coble, Annika Lundgren, Felipe Mujica, Joar Nango & Carla Zaccagnini